Dagbesteding

Er is altijd volop werk in het boerenbedrijf, met schapen, koeien, paarden, pony’s, varkens, geiten, honden, poezen, kippen, eenden en nog een heleboel andere dieren. Voor iedere deelnemer wordt gezocht naar werkzaamheden die passen bij zijn of haar mogelijkheden. Dit kan zwaar werk zijn, zoals dieren voeren en stallen uitmesten. Maar er is ook ander belangrijk werk, zoals eieren rapen, lammetjes de fles geven en het verzorgen van de volierevogels.

Je mag ook kaarsen maken in de kaarsenmakerij. Die kaarsen verkoop je in het boerderijwinkeltje waar ook veel andere boerderijproducten te koop zijn. Zoals de zelfgemaakte jam en appelmoes, de eieren van kippen en eenden, het boerderijvlees van Hoeve Paradij, maar ook bijvoorbeeld de nestkastjes en de vogelhuisjes die in de timmerwerkplaats worden gemaakt.

Ook het werken in de kas en de moestuin hoort erbij. Het zaaien en planten in het voorjaar, het wieden en schoffelen en het oogsten van de heerlijkste groenten, kruiden en vruchten.

Als je het mooi vindt, is het  bedienen van gasten in het restaurant en op het terras ook een mogelijke activiteit op Hoeve Paradij.

Begeleiding

Deelnemers worden bij hun dagbesteding ondersteund door professionele begeleiders. Er wordt steeds gekeken wat een individu al kan, om van daaruit te werken aan weerbaarheid, vaardigheden en vooral zelfvertrouwen. We streven er naar dat de deelnemer geniet. De begeleiding is meestal in een groepje maar kan soms ook een individueel karakter hebben.

Wanneer

Hoeve Paradij is op elke werkdag open voor dagbesteding. Van 9.00 – 16.00 uur

Volg ons op Facebook

Adres

Hoeve Paradij

Friesestraatweg 9 – 9831 TB Aduard

E-mail
mail@hoeveparadij.nl

Telefoon
050-4031107
06-36407284

Inschrijfnummer KvK 02100902